Şekersiz Mor Erik Pestili

  • Görüntüleme
    444

Yapılışı

 

Öncelikle erikleri çekirdeklerinden ayırdım. Tencereye çekirdeklerinden ayıklanmış mor erikleri koydum. Üzerine 1 su bardağı su ilave ettim. Yumuşayana kadar pişirdim. 10 dk yeterli oldu. Blend ettim. Pürüzsüz kıvamda olan erik püresinin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bal ilave ettim. Karıştırdım. Bal miktarını damak tadınıza göre de ilave edebilirsiniz. Hazırladığımız karışımı Sedona kurutucuya özel kurutma kağıdına yaydıktan sonra kurutma makinasına yerleştiriyoruz. 2 saat kuruma işleminden sonra kırık fındıkları pestillerin üzerine serpiştiriyoruz. Kurumaya devam ediyor. 5,5 saate misler gibi pestilimiz hazır oluyor.

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Recipe Reviews

    • Gökçen

      Kaç derece de kuruttunuz acaba?

      • defya

        Merhaba 65 derecede 2 saat, 48 derecede 3.5 saatte kurutma yapabilirsiniz. Yalnız ortam nemine göre süre değişeceğinden kontrollü olmanızı tavsiye ederiz.

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X